VW

Lika individuell som du -
Volkswagen-modeller från PLAYMOBIL

Nu kan du skapa din egen Volkswagen från PLAYMOBIL

I början av 2021 kom två VW-klassiker ut för första gången i PLAYMOBIL-format som hänförde både fans och bilsamlare. VW-bussen, i folkmun kallad ”folkabuss”, har i över 70 år varit följeslagare för olika utmaningar i vardagen och tagit sig in hjärtat på ägare i flera generationer. Kultbussen med sorglös California Feeling förverkligar än idag drömmen om frihet och självständighet och är en trogen följeslagare för nya äventyr.

VW
VW

Minst lika legendarisk är Volkswagens andra tillskott i PLAYMOBIL-fordonsparken: Den första Volkswagen, typ 1, som färdats på vägarna i över 75 år. VW Bubblan är en riktig klassiker och var länge med sina 21 miljoner tillverkade exemplar världens mest köpta bil, innan den överträffades av VW Golf. Som filmstjärna glänste ”Herbie” på vita duken och blev känd och älskad som familjebil överallt i alla världens hörn. PLAYMOBIL-miniatyren kommer i originaldesignen och det exakta utförandet med takräcke och många tillbehör för nästa familjeutflykt.

VW

PLAYMOBIL Volkswagen Designer –
en kärleksförklaring till din drömbil

VW

Med den unika PLAYMOBIL Volkswagen Designer kan du nu utforma din favoritbubbla eller folkabuss helt efter dina önskemål. Sök på din önskade fordons-, tak- och ytterfärg och sätt ihop din egen favoritmodell.

Dessutom kan du välja mellan två färgglada klistermärken med bröllops- eller blommotiv, vilket ger ditt fordon en helt personlig touch. Som en höjdpunkt kan du dessutom designa din egen anpassade registreringsskylt och välja bland 17 olika roliga figurer för att sätta ihop ditt eget originella PLAYMOBIL-figurpar. På så vis kan du göra PLAYMOBIL Volkswagen T1 Campingbuss eller Bubbla till din helt egen leksaksdrömbil.

VW
VW

Den här vägen till Volkswagens designsmedja

VW

Inte utan min VW

Inspirerad av fans:
VW around the world

Precis som det stora originalet har även PLAYMOBILS Volkswagen-modeller redan varit ute på massor av äventyr, eftersom de riktiga fansen tar med sin VW överallt. Med dessa imponerande foton visar fansen sin kärlek till Volkswagen och PLAYMOBIL. Det är kul att se alla de exotiska, avlägsna och även närliggande platser där Bubblan och T1 Campingbussen varit:

VW
VW
VW

Visste du att ...

... Bubblan i USA kallas Beetle? I USA fick den namnet Beetle på grund av sin form, vilket betyder skalbagge.

... de första VW Bubblan kom i originalfärgerna svart och blågrå?

... folkabussen kallas på engelska ”Splittie” på grund av den delade vindrutan?

... T1 Campingbuss även fanns som mobilt försäljningsstånd med inställbara sidoluckor och som sjukhus-, polis-, brand- och likbil?

VW